Dekk billigere på nett?

Det blir stadig vanligere å handle forskjellige forbruksvarer på nettet. Er det billigere å handle dekk og bildeler på nett eller må man til forhandlere?

Alle som har bil vet at det fort kan bli dyrt med bildeler og reparasjoner. Derfor lønner det seg å sjekke prisene hos flere forhandlere og se hvilken som faktisk er billigst. For å finne ut når du trenger nye dekk, foruten sesongskiftingen av dekkene. Det er viktig å kontrollere trykket i dekkene når det er kaldt, og minst en gang i mnd. Lufttrykket er faktisk med å redusere dekkets levetid , bilens drivstoffforbrukog bilens kjøreegenskaper. Hvilket trykk du bør ha i dine dekk står i instruksjonsboken, tanklokket og i dørstokken.

De siste årene har det kommer flere store aktører inn på markedet. Det har gjort sitt for å presse prisene og ofte er det nettopp hos en av disse du gjør de aller beste kjøpene. Men det er ikke nødvendigvis slik heller. De store aktørene tjener naturligvis på at de har høy omsetning og kan gjøre store innkjøp. Men det er mange småfirmaer som driver svært effektivt og som i praksis kan matche dem på pris.

Ikke rush!

Det er stor variasjon på prisene på dekk og ved å gå etter det første og beste du finner, kan du tape store penger. Enkelte av nettbutikkene er knyttet til vanlige forhandlere og har dekkhotel. Så hvordan går du frem?

  1. Sett deg ned og gjør research og finn gjerne 2-3 forskjellige dekk du kunne ønsket deg. Sjekk gjerne et par tester av bildekk først. Noen steder man kan sjekke er bilia.no, Dekk 365 og dekkonline.no .
  2. Ring forhandlere og sjekk priser. Spør om ”sluttprisen”, som inkluderer 4 dekk, montert på bilen og ferdig balansert. Husk at noen forhandlere legger seg lavt på dekkpris, men tar seg godt betalt for  montering.

Det kan være lurt å huske på at det finnes mange biler som gjerne trenger nye dekk, så begynn i god  tid før vinter og sommer rushet.

Vinterdekk