En katt som har gitt mange glede

Vi mennesker har stor glede av dyrene vi har rundt oss, spesielt kjæledyr som vi kan ha i privatlivet vårt og få et nært forhold til. Det er vitenskapelig bevist at det å ha et kjæledyr fra barndommen av vil styrke immunforsvaret, og det er vel få ting som er bedre enn å ha en glad og fornøyd katt liggende og male på fanget sitt.

foto: LENE RISHOLT THORBJØRNSENI Bergen har det blitt sorg etter bortgangen av en katt som ikke bare holdt til i et privathjem, men på Studentsenteret i Bergen. Her har mange studenter kunnet nyte godt av samværet med en vennligsinnet og myk firbent skapning, og hun har satt tydelige spor etter seg.

Lokalkjendis

I stressende studietider var det mange studenter som satte pris på å ha en katt slentrende rundt, og hun fikk så mange tilhengere at det ble vurdert om hun skulle være bergensuniversitetets offisielle maskot. Mange ble så sterkt opptatt av hennes velvære at da hun forsvant fra eieren sin, så avisene i byen det som sin plikt å informere innbyggerne om hennes tilbakekomst da hun hadde kommet til rette.

Hun het Arya, og opplevde til slutt det som skjer med alle levende skapninger, nemlig døden. Hun fikk en blodpropp som gjorde at hun måtte takke for seg, og mange har sendt sine kondolanser for å vise medfølelse med eieren. Hun hadde sin egen Facebook-side der det har rent inn med medfølende kommentarer etter Aryas bortgang.