Spar penger når du kjøper bruktbil

Visste du at om du kjøper en helt ny bil, kan verditapet være så høyt som 20 % det første året? Det vil si at om du kjøper en bil til 400 000 kroner, tilsvarer det 80 000 kroner i ekstra kostnader, i løpet av et år.

Bruktbil er derfor et godt alternativ for de fleste, og i denne artikkelen gir vi deg et par tips om hvordan du kan få mest mulig bil for pengene. Den største besparelsen ligger i å sikre at du får kjøpt en bil i god stand, uten noen ubehagelige overraskelser!

Kjøp av bruktbil

Når du skal kjøpe bruktbil, kan du gjøre det privat eller via forhandler. Dersom du kjøper via forhandler kan dette gi en ekstra trygghet, men det vil vanligvis også koste mer. Kjøper du privat kan du gjøre et bedre kjøp, men her er det også flere fallgruver. Uavhengig av om du kjøper hos forhandler eller privat, bør du skaffe en tilstandsrapport på bilen fra et uavhengig verksted. Dersom det er en bil du er interessert i kjøpe, kan denne ekstra kostnaden avdekke eventuelle feil og mangler, og spare deg for store summer i fremtiden. Om du gjør et godt bruktbilkjøp, kan du også tilpasse bilen slik du ønsker i form av mer sportslige felger, bedre lydanlegg og andre oppgraderinger.

Bruktbil og garantier

Dersom du har råd, bør du sikte deg inn på en bruktbil som er mellom tre og fem år gammel. Da får du en forholdsvis ny bil, og størsteparten av verditapet har allerede skjedd. En tre år gammel bil, som har blitt tatt godt vare på og med høyt utstyrsnivå, vil føles svært ny ut. I tillegg vil det mest sannsynlig være flere år igjen av nybilgarantien, da denne har blitt stadig bedre.

Kjøper du bruktbil fra en forhandler, tilbyr de ofte en ekstra bruktbilgaranti. Denne kan være gull verdt dersom feil dukker opp i løpet av garantiperioden, men som alltid er det lurt å gjøre seg kjent med garantiens vilkår.