Sparetips i hverdagen

Føler du at lønnen ikke strekker til, og sitter gjerne igjen med null kroner på konto før neste lønning? Det er nok mange som er i samme situasjon. Men det fins enkle grep du kan gjøre selv for å sørge for at du sitter igjen med mer penger hver måned.

Ta en gjennomgang av dine utgifter

spareBåde banker og kreditorer har stor fokus på sparing for tiden. De skriver ofte artikler om hvordan du kan sørge for få bedre kontroll på din økonomi. Derfor har vi laget en sjekkliste med enkle triks du kan gjøre selv på fritiden, uten at du trenger å bruke mye tid på å få dette til:

  • Gjør storhandel hver uke. Unngå å handle mat på tom mage, eller når kjøleskapet er tomt. Bruk litt tid på å skrive ned alt dere trenger i løpet av uken og ordne alle innkjøp en dag i uken. Vær streng med deg selv her for å unngå sporadiske turer til butikken.
  • Handle med kredittkort. Dette tipset vil du nok ikke finne på nettsidene hos kreditorer og banker, men faktum er at enkelte kredittkort gir deg kjøpsbonus på dagligvarer og bensin som i løpet av året kan bety mange tusenlapper spart. Undersøk med din bank, eller på nett, for å finne det kortet med beste bonus for deg og dine innkjøp, men pass på å betale regningen innen betalingsfrist.
  • Sjekk dine forsikringer. Mange bruker unødvendig mye i forsikringer, og lar betalingene gå på avtalegiro uten å tenke mye over hvor mye penger de søler bort. har du lav bonus på bilen, kan det være en fordel å skifte forsikringsselskap hver sjette måned. Slik hvil du øke bonusen din raskere enn å vente til hovedforfall neste år. Fikk du for eksempel 50% bonus for 6 måneder siden, kan du altså få opprykk til 60% om du skifter selskap.

Disse tre tipsene kan spare deg for veldig mye penger i løpet av året, og i tillegg vil deg ofte gi deg mer kapital igjen per måned som du kan spare til for eksempel ferieturer, ny bil eller andre ting du ønsker deg.