Generalforsamlinger i Oslo

SchibstedPå våren er det naturlig nok mange generalforsamlinger i Oslo. Mange store og små selskaper har sitt hovedkontor i hovedstaden og mange møter finner også sted her.

En generalforsamling i en organisasjon eller et aksjeselskap skjer ved et møte der alle medlemmene eller eierne er kalt inn. Generalforsamlingen utgjør den øverste myndigheten i selskapet, og det kan være svært viktig å ha muligheten til å delta. Saker som behandles er blant annet årsregnskapet, årsberetningen og utdeling av utbytte. Andre saker kan være:

  • valg av revisor
  • vedtak om kapitalforhøyelse/nedsettelse
  • vedtektsendringer
  • vedtak om endring i styresammensetning

Er du aksjeeier?

Er du aksjeeier i et selskap har du rett til å delta på generalforsamlingen. Hvis generalforsamlingen holdes som et møte, skal styreledelsen og daglig leder være til stede. Mange aksjeeiere og medlemmer i organisasjoner bor ikke i nærheten av der generalforsamlingen holdes. For å kunne delta, er det da lurt å se seg om etter et egnet hotellrom å overnatte på. På hotelioslo.com finner du mange forskjellige hoteller med ulik beliggenhet, slik at du kan finne det som passer deg best. Det er lurt å booke over nettet, da det gjerne gir en litt bedre pris. Og skal du gå på flere generalforsamlinger over flere dager, kan det definitivt lønne seg med et hotell fra hotelioslo.com. Hvis mange store generalforsamlinger holdes på samme tid, kan det bli trangt om rommene. Så det er lurt å være ute i god tid.

Hotellrom med kontorplass kan være praktisk å ha. Det er ofte mange papirer involvert i forbindelse med en generalforsamling, og det er lurt å ha et sted å gjøre av alle disse papirene. Med et slags hjemmekontor på et hotellrom kan du ta deg tid til å tenke gjennom og skrive ned hva som er viktig for deg på møtet. Det er også viktig at hotellet har gode senger slik at du sover godt før møtene. En innholdsrik frokostbuffé er også fint. På mange generalforsamlinger serveres det mat, men det kan være greit å ha en stabil frokost i magen før man skal rundt på møter.