Sparetips – gjør det selv

Latskap fører sjelden med seg mange fordeler, og dette gjelder også når det kommer til kunsten å bruke penger. De som foretrekker den enkle løsningen med å la andre gjøre jobben for seg, må også betale ekstra for denne servicen.

Små ting i hverdagen, som for eksempel å kjøpe ferdigrevet ost, koster betydelig mer enn å kjøpe ost og deretter raspe den selv hjemme, og det å utføre enkle reparasjoner selv er merkbart billigere enn å tilkalle en reparatør.

Med internett er det utrolig mye man kan lære seg å gjøre selv, også når det gjelder bleking av tenner. Et hvitt smil vitner tradisjonelt om god helse, og på https://www.dentway.no/ finner du alt som trengs for å utføre blekeprosessen på egen hånd.

Mange har en flott kantine på arbeidsplassen, og her kan det ofte spares mange penger over et lengre tidsrom. «Mange bekker små gjør en stor Å» heter det, og de som kjøper mat i kantinen hver dag bruker over tid mye penger på dette. Det merkes ikke så lett, siden det bare er snakk om små summer hver dag, men prøver man å summere 40 eller 50 kroner hver dag i ett år blir det straks mye penger.

Da er det bedre å ordne med matpakke selv, og det trenger ikke bare å være brødskiver med svett ost hver dag. Du bestemmer jo selv innholdet, så med litt ekstra innsats kan du ta med deg noe som smaker friskt og godt.

 

Det meste går bedre med litt planlegging

Det å sette opp et budsjett vil gjøre underverker for økonomien, og det vil blant annet føre til bedre oversikt over hvor mye penger som kommer inn og går ut. Prøv å begrense antall turer til matbutikken, siden impulskjøp skjer alt for ofte, og med handleliste går det både fortere og du blir mindre distrahert.

Prøv også å se om det er noen medlemskap du fint kunne vært foruten, og abonnementer du kanskje kan unnvære. Spotify og Netflix er populære abonnementer som har en viss månedsavgift, og medlemskap på treningssentre kan koste deg flere hundre kroner hver måned.

En sykkeltur koster svært lite, og dersom det er en rimelig distanse til jobben kan det både gå litt raskere å komme seg fram, og du får god og gratis trening på kjøpet.