Refinansiering en mulighet for deg?

Trenger du ekstra penger?

De fleste av oss havner i situasjoner som kan være krevende økonomisk sett inni mellom. Det kan være at man mister jobben, blir sykemeldt eller at man rett og slett får uforutsette utgifter. Da er det viktig å få en oversikt over hvordan økonomien faktisk ser ut og hvilke grep man kan ta for å endre dette, enten midlertidig eller permanent.

Hva er refinansiering?

Det finnes flere muligheter for refinansiering av lån i dag. Du kan enten gjøre dette i banken din, eller finne selskap som er spesialisert innenfor refinansiering. Det å refinansiere vil si at du får mulighet til å ta opp et nytt lån slik at du kan bli kvitt gammel gjeld, som for eksempel huslån, billån, kredittkort, annen forbruksgjeld og eventuelle betalingsanmerkninger.

Fordelen med å gjøre dette er at du kan få en tryggere og mer stabil økonomi der du får samlet alle låneutgifter et sted. Du slipper masse forskjellige renter, sure kreditorer, økende krav og stadige betalingspåminnelser fra flere steder. Det eneste som kreves er at du stiller din bolig eller fritidsbolig til sikkerhet. De fleste selskap opererer med belåningsgrader på ca 85%.

Når er det aktuelt?

Det å refinansiere kan være aktuelt i mange situasjoner. Først og fremst har vi tatt for oss en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av endring i livssituasjon. Dette er perioder hvor man har lite slingringsmonn og man bør ha så god oversikt som mulig over økonomien med mindre man vil ende opp som gjester hos Luksusfellen på TV3.

Det kan lønne seg å refinansiere om du også ønsker å bake inn gammel gjeld i huslånet. Selvfølgelig så lenge du får en god rentesats som ikke gjør det totale lånet dyrere.  Om dette er noe som er aktuelt for deg, husk at du bør få en ny takst på huset eller hytta. Huset eller hytta ditt kan ha steget eller sunket i verdi, noe som kan gjøre det lettere eller mer vanskelig for deg å komme deg på bena igjen.

Vanskelig økonomisk situasjon

Pusse opp?

Har du og familien planer om å pusse opp? Da er det også lurt å sjekke ut muligheter for refinansiering. Det å pusse opp kan være dyrt, men det øker også den totale verdien av boligen. Rom som det er vel verdt å pusse opp er først og fremst rom som badet og kjøkken, som veldig ofte er en dyr affære på grunn av alt som trengs der av fast inventar.

En annen ting det er viktig å huske på er å forbedre de rom og steder som dere kanskje ikke har gjort ferdige før. Rom som står uferdig, eller er veldig slitt, minsker verdien på hus og hytte.

Så alt i alt har du ingenting å tape på å refinansiere, så lenge du sørger for at du velger de rette stedene å gjøre nettopp dette. Det er store penger og ikke minst tid å spare på å refinansiere. Bruk tid, les informasjon og ta en informert, god avgjørelse.