Mobildeksel er en bra forsikring

Det finnes mange tilbud om mobilforsikring, og ofte er det forsikring når du kjøper ny mobil. Men denne forsikringen varer selvsagt ikke evig. Og selv om du har forsikring, er det aller beste å unngå at mobilen blir skadet. Det kan faktisk være enklere enn du tror.

Selv om mobiltelefoner sjeldnere blir angrepet av virus og malware enn datamaskiner, gjelder det å holde operativsystemet oppdatert. Du må heller ikke installere apper fra ukjente kilder, eller apper som noen sender til deg. Bruk bare offisielle apper. Falske apper kan sende deg til falske nettsider. Virus og skadelig programvare kommer inn gjennom ting du laster ned. De kan låse telefonen din, og i verste fall stjele personlige data eller penger fra deg.

Beskytt mobilen mot skade

Skjermen på en mobil er veldig kostbar. Hvis du ødelegger skjermen, kan reparasjonen koste nesten like mye som ny mobil, så her er det viktig å beskytte skjermen som best du kan. Skjermbeskyttere og deksler finnes i mange varianter, for eksempel på Skalhuset Norge, og er en veldig rimelig måte å beskytte mobilen din. Lommebokdeksler beskytter enda bedre, og egner seg fint når du har mobilen i lomma eller vesken. Det koster ikke all verden å beskytte mobilen, for hvis uhellet først er ute, og du mister telefonen i gulvet, kan det være dekselet som redder dagen og sparer deg for store utgifter.

Mobilen liker ikke kulde

Mobilen trenger også beskyttelse mot kulde. Kaldt vær gjør telefonen treg, påvirker batteriet og kan også gi telefonen vannskader, som er kostbare. Kulde kan faktisk ødelegge mobilen. Telefonen liker seg best ved kroppsvarme, og det finnes egne varmeposer for mobilen, dersom du ikke har muligheten til å ha den i lomma eller inntil kroppen. En vanntett pose er også en god investering. Alternativt kan du legge mobilen i en ullsokk eller strikke en mobilsokk selv, og legge den i en pose i tillegg. La mobilen gradvis venne seg til innevarme igjen, for brå temperaturendringer er ekstra skadelige for telefon og batteri. Gode tips er altså:

  • Beskytt mobilen mot falske apper og nettsider
  • Beskytt skjermen med en skjermbeskytter eller et deksel, et lommebokdeksel beskytter enda bedre.
  • Beskytt mobilen mot kulde

Hvis du tar vare på mobilen, vil du ha glede av den ekstra lenge, og du sparer penger på reparasjoner.