Gi bilen ditt nytt liv – istedenfor å kjøpe ny

Bilen er en viktig del av mange nordmenns hverdag, og flere steder i landet er det praktisk talt umulig å klare seg uten bil. Derfor er det ikke rart at vi er opptatt av å ha gode biler, og det selges mange nye biler i Norge hvert år.

Den sterke trenden med økt andel elbiler, med lavere bilavgifter, gjør også at mange vurderer å skifte ut sin fossile bil.

Det langvarige fallet i bilavgifter skyldes en kombinasjon av flere ting.

  • Stortinget har endret satsene for de ulike avgiftene.
  • Bilkunder og bilbrukere endrer adferd over tid, blant annet på grunn av avgiftsendringene.
  • Det har vært tekniske endringer på bilene.

(Les mer på Aftenposten)

Kjøpe ny bil, eller gi den du har en ny sjanse?

bil snøÅ kjøpe en helt ny bil er en stor beslutning, det handler om store summer. For mange vil et bilkjøp kanskje være det nest største kjøpet i livet, etter kjøp av bolig. Hvis du allerede eier en bil i dag, kan det derfor være veldig fornuftig å gjøre så mye som mulig for å gi den eksisterende bilen et nytt liv. Det kan være alt fra xenonljus på Ekstralyskongen, til en grundig innvendig vask og rens.

Så lenge som bilen er trygg og sikker, er det fornuftig å legge noen kroner på nytt utstyr og service. Det er for eksempel mulig å fornye hele interiøret for noen tusenlapper. Gitt hvor stort verditapet er i løpet av en bils første måneder, vil det nesten alltid være lønnsomt å vente med en eventuell utskiftning.

Å bruke bilen noen år til kan være et miljøtiltak

I noen tilfeller er det selvfølgelig fornuftig å skifte ut en bil, hvis den er svært gammel og kan erstattes med en bil som forurenser mindre. Samtidig er det ikke automatisk bedre for miljøet å kjøpe en ny bil, hvis forbruket av drivstoff er omtrent det samme. Spesielt hvis du allerede eier en elbil, er det vanskelig å se hvordan det kan være bra for miljøet å skifte ut bilen. Så lenge rekkevidden til bilen er god nok, kan du gi elbilen din et mye lengre liv med enkle tiltak. Det kan du spare mye penger på, samtidig som du også sparer miljøet for alt som må til når en ny bil lages.